Заповядай ,Бисквитке!
Ето ,рецептата за курабийките:
Джинджифилови курабийки (за окло 30-35 бройки)
Необходими продукти:
250 гр . брашно
1 ч.л. сода
1 с.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. смлян бахар
75 гр. масло
100 гр . захар (най-добре кафява)
75 гр. мед или глюкоза
1 разбито яйце
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното заедно със содата и подправките.Разбиваме маслото със захарта на крем ,прибавяме меда и яйцето.Добавяме сухите съставки и замесваме твърдо,но податливо на обработка тесто..дано сте ме разбрали..

просто не трябва да е мноого твърдо,защото после курабийките ще станат "зъботрошачки",а ако е много меко пък ще се разтекат прекалено при печене..И така замесваме тестото ,оформяме топчета колкото малък орех , редим в намазнена тава и леко ги сплескваме.Печем в предварително загрята фурна (170 гр) около 15-20 мин .повърхноста им трябва леко да се напука.
Доста са ароматни..за хора несвикнали с аромата на бахар и джинджифил ,малко е силно даже ..

.Затова по ваша преценка ,ако желатете намалете малко дозировката на подправките...

като начало..после ще си го регулирате..
Време е да млъкна..

Надявам се обясних горе долу каво искам да кажа..Извинете ,обаче от много

тази вече не ми тече много гладко мисълта!
