Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:30 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
 Рецепта: Фъдж 2
Сготвено на: 24 Яну, 2008 10:02 pm Чет 



Сега, след няколко минутно ровене в Интернет, мога да кажа, че всъщност Фъдж не е сладкиш с брашно. Сега ще дам класическата рецепта. А после ще напиша и как се използва като frosting с кейк.

В голям тиган смесете:

1 чаша кондензирано мляко, което не е посладено
2-3 супени лъжици масло
2 унции тъмен шоколад
2 чаши бяла захар
една щипка сол
2-3 чаени лъжици царевичен сироп

Смесете. Затоплете докато шоколада се разтопи, като бъркате ускорено. Увеличете огъня, като обирате стените, за да не се карамелизира. Когато стана хомогенно, престанете да бъркате. Не трябва да става много твърдо.

Отместете от огъня и сложете тенджерката в друга по-голяма със студена вода, за да охладите веднага. Охладете достатъчно, за да можете да докосвате течността.

Прибавете 1 чаша орехи. Може и да не слагате ако искате. Прибавете и 1 чаена лъжичка ванилия.

Също прибавете 1 супена лъжица ром.

Започнете да разбърквате, микстурата ще започне да блести и да се сгъстява. Когато загуби лъскавината, веднага и много бързо преместете в тавичка над свежо фолио и разтилете преди да се е втвърдило. Нарежете. Изчакайте да се втвърди и може да косумирате.

Просто така е класиката, която може би може да се опита в Англия и САЩ. Мисля, че ги правят най-вече за Хелоуин.

А сега и рецепта за кейк фъдж:(нещо като брауни с по-малко шоколад и с глазура):

3 блокчета несладък шоколад
2 1/4 чаши пресято брашно
2 ч.л. сода
1/2 ч.л. сол
1/2 чаша масло
2 1/2 чаши кафява захар
3 чйца
1 1/2 ч.л. ванилия
1 чаши заквасена сметана
1 чаша вряла вода

Разтопете шоколада. Пресейте брашното, заедно със содата и солта. Разбийте маслото до мекота, добавете захарта и яйцата, и продължете да разбивате на висока скорост. Добавете ванилията и разтопения шоколад.

Добавете заквасената сметана, като бъркате с дървена лъжица. Добавете врялата вода.

Изсипете в тавичка (една или две, не трябва да е много дебело) Печете 35 минути на 200 градуса. Оставете да изстине и глазирайте със Фъдж:.

4 кубчета непосладен шоколад
1/2 чаша масло
400 грама захар
1/2 чаша мляко
2 ч.л. ванилия

Смесете шоколада с маслото в малка тенджерка и разтопете на водна баня. Смесете захарта, млякото и ванилията, добавете шоколада. Поставете в лед, за да истине. Намажете кейка.

История на фъдж може да намерите в Интернет.


  
 
 Рецепта: Фъдж 2
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:17 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Яну, 2008 8:54 pm Сря
Мнения: 9
Незнам, дали това е по повод моето искане в другата тема, но определено ще се пробва ;)...



Много благодаря за рецептата.


 Profile  
 
 Рецепта: Фъдж 2
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:18 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Шоколад написа:
Незнам, дали това е по повод моето искане в другата тема, но определено ще се пробва ;)...

Мда, точно от другата тема е отделено :)

И, Шоколад, сподели после какво се е плучило ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Фъдж 2
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:33 pm Чет 



Мда, аз там го написах, но явно не е било на точното място :)


  
 
 Рецепта: Фъдж 2
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:35 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Идеята на форума е всяка нова рецепта да е в нова тема, за да се намира по-лесно.

Извинявам се оф-а :oops:


 Profile  
 
 Рецепта: Фъдж 2
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:38 pm Чет 



Аз ще сложа снимки когато се науча да ги слагам. И аз се извинявам за офф-а.


  
 
 Рецепта: Фъдж 2
Сготвено на: 24 Яну, 2008 11:47 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ооо, я стиге сте се извинявали за офф-мофф! По-добре се извинете, че пускате такива вкуснотии по никое време. :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB