Направете си една доза за брауниз. Независимо коя рецепта ще изберете, всичко става чудно. Изпечете във формички за мъфини или други за кексчета. Когато истинат, изрежете по една дупка в центъра, но не до долу на кексчето, а да кажем на 2/3 дълбочина.
Също направете и фъдж пълнеж.
В голям тиган смесете:
1 чаша кондензирано мляко, което не е посладено
2-3 супени лъжици масло
2 унции тъмен шоколад
2 чаши бяла захар
една щипка сол
2-3 чаени лъжици царевичен сироп
Смесете. Затоплете докато шоколада се разтопи, като бъркате ускорено. Увеличете огъня, като обирате стените, за да не се карамелизира. Когато стана хомогенно, престанете да бъркате. Не трябва да става много твърдо.
Отместете от огъня и сложете тенджерката в друга по-голяма със студена вода, за да охладите веднага. Охладете достатъчно, за да можете да докосвате течността.
Прибавете 1 чаша орехи. Може и да не слагате ако искате. Прибавете и 1 чаена лъжичка ванилия.
Също прибавете 1 супена лъжица ром.
Започнете да разбърквате, микстурата ще започне да блести и да се сгъстява.
Сипете по една- две лъжици от фъджа в дупките. Отгоре сложете по една топка ванилов сладолед и покрийте с бързо втвърдяващ шоколадов топинг. (продава се тук таме). Ако нямате такъв, не покривайте или сложете каквото Ви е на сърце.
|