Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:31 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Фев, 2008 7:47 pm Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Фев, 2008 7:02 pm Съб
Мнения: 3
Палчинки
2 яйца, размер Л
1 ванилия (тази, която аз ползвам, е смесена с кристална захар)
щипка канела
3 ч.ч. вода
брашно, колкото поеме до получаването на средно гъста смес

Пълнеж
500 г. заквасена сметана
1 ванилия
мед
течен шоколад
моркови


Глазура
1 с.л. маргарин
4 с.л. течен шоколад
1 с.л. мед

Украса
резени портокал

В сметаната се разтваря едно пакетче ванилия, след което се разделя на две равни части. В едната половина се добавя мед на вкус и нарязани на тънки шайби моркови. Другата половина се смесва с течен шоколад. След като се изпекат палачинките се редят, като помежду им последователно се слага един от двата крема. Последната не се маже, а останалите след свършване на плънката се употребяват както намерите за добре. Така подредените палачинки се поставят в хладилника за време достатъчно за измиване на посудата, пускане на прахусмукачка, измиване на пода и подраждане на помещение от около 25 кв.м. След това на водна баня се разтапят маргаринът, течният шоколад и медът до получаване на гладка смес. Палачинките се вадят от хладилника и се обръщат, така че последната да е най-отдолу. Глазурата се разпределя върху тортата. Накрая се украсява с резени портокал и се връща в хладилника за да се стегне.


 Profile  
 
Сготвено на: 04 Фев, 2008 6:29 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошла, nadetobs!

Улучи ме в сърцето, с тези две мои любими съставки: моркови и шоколад!

Само да попитам, морковите сурови ли са?


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Фев, 2008 1:53 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Фев, 2008 7:02 pm Съб
Мнения: 3
Морковите ги сложих сурови, от чист мързел (ако и палачинките се купят готови съвсем бързо става ...), но не само по мое мнение се получи добре. Предполагам, че ако се настържат ще е по-хубаво ... :?:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB