Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:57 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 13 Мар, 2008 1:42 pm Чет 



Десерт "Ще пробвам пак", тип оригинален английски трайфъл

--Някакъв вид пандишпанов кейк, домашно приготвен, или купен кейк с плодове (от този, който е залят с шоколад)
--Бисквити , тип sponge, с плодов пълнеж също вършат работа, аз лично слагам и от двете
--Желе, Jell-O (нека все пак да не бъркаме нещата. Патента е американски, но това не променя английския сладкиш като такъв. В Англия също се продава Jell-О, но пък в България има много хубави желета). Аз използвам в пакетче, защото нямам време.
--Пудинг, от тези които се варят. Оригинала е с custard, който се приготвя oт пълномасленно мляко, жълтъци, ванилия, царевично брашно и финна захар.
--Разбита сметана
--плодове, оригиналът е с ягоди, може всякакви дребн ии едри плодове пресни или от консерва

Първо вземаме една стъклена купа (може и в индивидуални купички да се приготви, за по-добра презентация). Хубаво е купата да има по-широко дъно, за да може да има еднакво количество основа, както и кремове.
Нареждаме си кейка или бисквитите. Приготвяме желето според указанията, оставяме да истине и заливаме кейка (бисквитите). Понякога, освен кейка, слагам и плодове, но в оригинала, те са след пундинга.
Пудинга си го правим пак както е по опаковка. При някой варианти на трайфъла не се използва сметана, а пудинг плюс custard. Всеки си има предпочитания. Както и да е.
Заливаме със студен пудинг, но след като желето е стегнало.
Ако не сме наредили плодове, сега е момента.
Пак оставяме да стегне пудинга в хладилник.
Приготвяме си или custard, или пък бита сметана. Слагаме сметаната отгоре, наръсваме с настърган шоколад, украсяваме с плодове или каквото ни дойде на ума. Най-хубаво става, ако оставим пудинга и желето да стегене 24 часа.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 2:11 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
:clap: Много ми харесва и името на сладкиша :mrgreen:
Бих се пробвала да го направя, но се опасявам, че ще изпапкам продуктите предварително...


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 2:19 pm Чет 



A след като го направиш, върви още по-бързо, но трябва да си поставиш за цел да чакаш поне един ден, за да стане наистина много вкусен.


  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2008 2:30 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
А, с чакането не е проблем, обикновено като направя някакъв десерт, независимо от вложените усилия, после нямам апетит за него. :(


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Google [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB