Нужни продукти:
Ябълки (по една на калпак)
Стафиди
Ядки (аз имах бадеми подръка)
Бяло вино
Канела на прах
Карамфил на цяло
Приготовление:
1. Накисвам стафидите и ядките във виното да поомекнат.
2. В това време измивам и изкормвам целите ябълки така, че в средата, на мястото на семките, се появява една голяма дупка. Поставям ябълките в тавичка, застлана с хАртия за печене.
3. В тази дупка пускам стафиди и ядки. Слагам по едно карамфилче, поръсвам малко канела и пека на 200°С докато кората на ябълките се зачерви. Който иска по-мекичики да са, пече по-дълго.
Сервирам с по една топка шоколадов сладолед и горещ ванилов сос. Ако ви мързи да правите
това, просто взимате едно пликче с ванилов пудинг на германския д-р, чието име никой в България не може да произнесе правилно
, и го приготвяте с двойна доза мляко.