Звучи много помпозно, но доколкото знам е един лесен, селски австрийски сладкиш.
Продукти: 240 гр. брашно, 1/2 ч.л. сол , 50 гр. захар, 6 яйца , 200 мл. мляко , 80 гр. масло пудра захар и/или канелена захар ,
Брашното, солта, жълтъците и необходимото количество прясно мляко (ако яйцата са по-дребни) отива по малко мляко се смесват до получаването на течно тесто. Остава се един час да почине в хладилника.
През това време се разбиват белтъците с 1 щипка сол до получаването на гъста пяна. Внимателно смесваме тестото с белтъчения сняг. Загряваме голям тефлонов тиган и слагаме маслото да се разтопи и загреее, изсипваме част от сместа не трябва да е по дебело от 1 - 1 1/2 см, пържи се на умерена температура, като се зачерви от долната страна внимателно го обръщаме с дървени лопатки, докато и от другата страна придобие златист цвят. Когато е готов се накъсва с помоща на дървените лопатки на малки хапки и се поръсва с пудра захар и или канелена захар.
Сервира се обикновено със сладко, а към по горната смес може да се добавят и стафиди или да се декорира с карамелизирана захар.