Най-сетне и аз си купих тава със свалящи се стени (дано така се нарича) и веднага я тествах с този сладкиш, който си измислих,но доста добре беше приет от "консуматорите"

.
Продукти:
за блата:
1 пакет бисквити "Закуска"
2 пакетчета масло (от 250 гр.)
за крема:
1 л. прясно мляко
1 пакетче нишесте ванилия
есенция ром
за най горния слой:
консерва ананас
1 пакетче желатин
Приготвяне:
1) Натроших бисквитите на много ситно, прибавих разтопеното масло и разбърках добре. След това "натиснах" с ръка бисквитите, така че да се получи равен блат.
2) Приготвих крема от нишестето и млякото, като добавих есенцията. Изсипах крема върху блата.
3) След като изчаках малко крема да стегне, наредих ананасите.
4) По
тази технология се справих с желатина и след това го добавих към сока от консервата ананас. С този сок с лъжичка залях ананасите и оставих сладкиша цяла нощ в хладилника.
Получи се наистина много добре

.
Предполагам, че и с други видове плодове ще се получи.
Да ви е сладко!!!