НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разделят се жълтъците и белтъците в отделни купи. Захарта се дели на 3 равни части - за белтъците, за жълтъците и за сметаната. С мискер се разбиват всички продукти пооделно със захарта и после се събират заедно в една купа. Към сместта се прибавят фъстъците, които са предварително обелени и счукани. Слагат се и 1-2 супени лъжици течен шоколад за цвят.
Взима се по голяма правоъгълна купа или канта за сладолед /за това количество ще са необходими 2/, най-отдолу се сипва част от сместта, следтова бисквитите се потапят бързо в предварително разбитото кафе и се редят плътно една до друга - като блат. Върху тях се намазва внимателно тънък слой шоколад и отгоре пак се полива от сместта. Редуват се сметана, бисквити, шоколад, като най отгоре се полива със слой сметана.
Слага се във фризер или камера докато замръзне добре /1 нощ/. Реже се на филийки.
