Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 15 Окт, 2018 2:01 pm Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 10 Апр, 2008 9:31 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Апр, 2008 7:12 pm Пон
Мнения: 11
Продукти: 80 гр.печени бадеми
150 мл.мляко

100 мл.течна сметана

1 белтък
1 щипка сол
10 гр.захар

3 пакетчета желатин

2 жълтъка
40 гр.захар
4 с.л.Амарето

4 зрели праскови
100 грама захар
50 грама кафява захар
сокът от 1 лимон
125 мл.портокалов сок
2 с.л.коняк
кората на 1/2 лимон
настърган карамфил
Начин на приготвяне: Изсипете бадемите в млякото и оставете да заври. Отстранете от котлона и оставете да престои 2 часа, след което пресейте през ситно сито.

Разбийте сметаната, докато се сгъсти и охладете.

Смесете белтъците и захарта и бийте, докато сместа се сгъсти, охладете.

Накиснете желатина в студена вода.

Смесете бадемовото мляко, жълтъците и захарта на водна баня, докато стане на крем. Прибавете желатина. Продължете да разбивате сместа върху купа с лед. Прибавете Амаретото, след което изсипете внимателно разбитата сметана и белтъците.
Разпределете крема в 4 купички за крем карамел и го покрийте с фолио. Охладете за около 2 часа.

Нарежете прасковите на парчета.
В голям тиган карамелизирайте бялата и кафявата захар, като бъркате непрекъснато. На цвят трябва да стане като кафе с мляко. Оваляйте парчетата праскова в карамела. Добавете сока от лимон и портокал. Обогатете вкуса с коняк, лимона и карамфила. Махнете тигана от котлона.
Сервирайте десерта в плитки чинии, с настърган шоколад. :)


Attachments:
f_57512177.jpg [13.67 KiB]
Downloaded 196 times
 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB