Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:37 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 16 Яну, 2005 1:45 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Окт, 2004 5:13 pm Сря
Мнения: 134
Искам да споделя сладкиша-модификация на пай Банофи, който страшно се хареса на гостите ми снощи.

За подложка направих следното- начупих 350 гр маслени бисквити, които обърках с 100 гр масло и малко прясно мляко, запекох леко вув фурната. Оргоре намазах с лакта-карамел от 1 кутийка (375 гр) варено кондензирано сладко мляко. Отгоре наредих банани на кръгчета. И идва време за крема (Московит). В тенджерка се кипват 100 мл вода + 125 гр захар и сока от един лимон. Извън огъня прибавям 7-8 листа желатин, предварително размекнат в студена вода. Отделно се смесват 500 гр "fromage blanc" (не знам какво е на български ) и 200 мл течна сметана и 2 ванилии. При непрекуснато бъркане с миксера се прибавя захарния сироп. Накрая при леко разбъркване наръка (не с миксер) се прибавят 3 белтъка, разбити на сняг. Изсипах върху бананите и около 12 часа в хладилника. Преди сервиране поръсих настърган на спирали (направих с белачка за картофи) шоколад. Сладкиша направих във форма с махащи се стени и стана много красив...почти колкото вкусен. :P


 Profile  
 
 Рецепта: Ехо, момичета...
Сготвено на: 24 Яну, 2005 12:03 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 10:19 pm Нед
Мнения: 120
Location: София
Момичетата могат да готвят, това си го знаем, но тук има и много момчета...
А да не забравяме, че мъжете са най-добрите готвачи, нали...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB