Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Ное, 2019 9:33 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 
Message
Сготвено на: 02 Юни, 2008 2:37 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Това е модифицираната рецепта, тъй като оригинала включваше 3 опаковки по 8 fl oz сирене филаделфия, което на мен ми се видя множко, пък и тия мерки английските ме дразнят :P
Та:

1 пакет обикновени бисквити, наситнени на трохички
3 с.л. масло, разтопено
3 пакетчета сирене Крема по 125 гр.
200 гр заквасена сметана
2 яйца
1 ч.ч. захар
кората и сокът на един лимон

Разтопеното масло се изсипва върху наситнените бисквити и се омесва добре, след което сместа се слага на дъното на тавата/формата, в която ще се пече сладкишът. Натиска се добре да се слепне хуубавичко.
Размекнатата Крема и захарта се разбиват с миксер докато се похомогенизират, след което се добавят сметаната и лимоновата кора и сок и отново се разбива. Последователно се добавят яйцата, едно по едно, като се разбива на бавна скорост докато всяко от тях се усвои от сместа.
Изсипва се тази пухкава красота върху бисквитения блат и се пече в предварително загрята на 170-180С фурна, около 50 минути. След това фурната се изключва и се открехва мъничко, така се оставя половин час. После се изважда докато се охлади напълно и се мушва в хладилника поне за 4 часа.

Забележки: Аз пекох по-дълго, но не мисля че беше фатално за вкуса. Открехнах фурната, но въпреки това чийзкейкът не си остана пухкав, слегна се. Де да знам, може пък да е нормално.
Според оригиналната рецепта трябвало да се отделят част от трохите за наръсване отгоре, но аз, естествено, забравих. Та, който иска да си ръси трохи.
Аз сложих толкова захар, защото не сме много по суперсладките неща, но количеството може да се увеличи, предполагам, в зависимост от вкусовете.

Ами това е, да ви е сладко :)

А, да, едно от скритите достойнства на това нещо е, че адски засища, следователно стига за по-дълго време :mrgreen:


Last edited by Куцо пиле on 03 Юни, 2008 8:59 am Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2008 3:49 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Ще я пробвам, задължително , но няма да сложа наше крема сирене защото го развалиха много и ме е страх. :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2008 3:53 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Ами ние оцеляхме :mrgreen: Но можеш да сложиш каквото си искаш, естествено :)
А какво му е станало на нашето Крема? Аз нишо не знам, а и това си изглеждаше и миришеше съвсем добре, нямаше бучки.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2008 3:59 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Не знам на коя фирма е било твоето, но при мен всички покупки на наше крема отиват в боклука. Хем си знам, но като минат няколко месеца пак се пробвам и пак същия резултат.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2008 4:06 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
А стига бе :shock: Ама какво му е- мирише, бучки, цвят?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2008 4:35 pm Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Куцо пиле написа:
А стига бе :shock: Ама какво му е- мирише, бучки, цвят?


И това. Вкусът му няма да коментирам. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2008 6:09 pm Пон 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Започвам да мисля, че съм извадила някакъв бесен късмет :lol: Това нямаше бучки, беше си гладко, миришеше си на крема и доколкото близнах си имаше съответния вкус. Май Милтекс му беше фирмата...а и се наричаше 'млечен пастет'.
Но за в бъдеще ще знам...


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Юни, 2008 6:21 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Пиле, ако е пишело млечен пастет, това е друго , но тази старата опаковка 'Крема сирене" не бих рискувала да направя десерт с нея.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 2:00 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Доколкото знам,във варианта за печен чийзкейк,в крема трябва да има яйца.Продуктите,които са изброени в рецептата са за варианта без печене.Може и да бъркам де...


Last edited by дима Т on 03 Юни, 2008 1:17 pm Вто, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 8:49 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Има цели 2 яйца, Дима Т ;)

извинявайте, първо бях написала 3 яйца, но всъщност сложих 2, щото сиренето ми беше по-малко.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 9:46 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Не знам защо сте толкова негативни спрямо крема сиренето. Вярно е, че и аз съм попадала на скапано такова, но вече имам изработена тактика - открехвам леко опаковката и го помирисвам. От както правя това вече нямам никакви проблеми. С него правя този чийз кейк и до сега оплаквания нямам.
Не че е лошо човек да може да си купува по-качествените и вносни, но обикновено произвеждам по две тави и ми излиза малко "сладко". :)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 9:51 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
[hide]Буко[/hide] е малко по-скъпо от българското, но е с доста добро качество. Само дето трудно се намира натурално, поне в кварталните магазини е предимно с подправки и чушки :evil:

Хрумна ми, че повърхността на чийзкейка може да се залее с някакъв лимонов крем и ще е още по-лимоново и красиво 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 10:00 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
biskvitka написа:
Хрумна ми, че повърхността на чийзкейка може да се залее с някакъв лимонов крем и ще е още по-лимоново и красиво 8)


Дада, Биски, и на мен ми беше хрумнало :mrgreen: нещо като глазиранко да стане...


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 10:09 am Вто 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
biskvitka написа:
[hide]Буко[/hide] е малко по-скъпо от българското, но е с доста добро качество. Само дето трудно се намира натурално, поне в кварталните магазини е предимно с подправки и чушки :evil:

Хрумна ми, че повърхността на чийзкейка може да се залее с някакъв лимонов крем и ще е още по-лимоново и красиво 8)


Биски, скритото ти съдържание е едно от любимите ми сирена за мазане, но е факт, че е по-различно от крема-сиренето, по-малко солено (което пък, поне за мен придава чар на чийз кейка). А иначе аз редовно го взимам от Билла, макар че последният път и там нямаше. Но в Метро винаги го има.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 10:12 am Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Значи измислихме и десерта за пикника - лимонов чийзкейк със заливка от lemon curd 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Юни, 2008 10:17 am Вто 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
И после всички една седмица ще трябва да се прочистваме като Шефа... :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 16 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB