Това е модифицираната рецепта, тъй като оригинала включваше 3 опаковки по 8 fl oz сирене филаделфия, което на мен ми се видя множко, пък и тия мерки английските ме дразнят
Та:
1 пакет обикновени бисквити, наситнени на трохички
3 с.л. масло, разтопено
3 пакетчета сирене Крема по 125 гр.
200 гр заквасена сметана
2 яйца
1 ч.ч. захар
кората и сокът на един лимон
Разтопеното масло се изсипва върху наситнените бисквити и се омесва добре, след което сместа се слага на дъното на тавата/формата, в която ще се пече сладкишът. Натиска се добре да се слепне хуубавичко.
Размекнатата Крема и захарта се разбиват с миксер докато се похомогенизират, след което се добавят сметаната и лимоновата кора и сок и отново се разбива. Последователно се добавят яйцата, едно по едно, като се разбива на бавна скорост докато всяко от тях се усвои от сместа.
Изсипва се тази пухкава красота върху бисквитения блат и се пече в предварително загрята на 170-180С фурна, около 50 минути. След това фурната се изключва и се открехва мъничко, така се оставя половин час. После се изважда докато се охлади напълно и се мушва в хладилника поне за 4 часа.
Забележки: Аз пекох по-дълго, но не мисля че беше фатално за вкуса. Открехнах фурната, но въпреки това чийзкейкът не си остана пухкав, слегна се. Де да знам, може пък да е нормално.
Според оригиналната рецепта трябвало да се отделят част от трохите за наръсване отгоре, но аз, естествено, забравих. Та, който иска да си ръси трохи.
Аз сложих толкова захар, защото не сме много по суперсладките неща, но количеството може да се увеличи, предполагам, в зависимост от вкусовете.
Ами това е, да ви е сладко
А, да, едно от скритите достойнства на това нещо е, че адски засища, следователно стига за по-дълго време