Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:11 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 20 Сеп, 2008 10:03 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Сеп, 2008 10:45 am Чет
Мнения: 25
Location: Гр.София
Рецепта за 7-8 порции

Шоколадов кувертюр - 375 гр.
Масло (немско) -250 гр.
Пудра захар - 200 гр.
Белтъци - 5 бр.
Яйца цели - 5 бр.
Брашно - 200 гр.


Начин на приготвяне:

Маслото и яйцата на стайна температура.
Разбиваме маслото с пудрата захар до бяло и добавяме разтопения на водна баня кувертюр на тънка струйка (кувертюрyt да е леко изsтинал).
После добавяме целите яйца кем сместа.
Прибавяме брашното (пресято) и разбиваме. Oтделно се разбиват белтъците на сняг и се добавят.
Така получената смес се разпределя в намаслено-набрашнени формички за печене (шоли за крем карамел също вършат работа). Пълнят се малко над половината.
Прибират се в хладилник.
Пече се на предварително загрята до 200 градуса C фурна 7-10 минути, зависи от количеството.

Крайният резултат е шоколадово кексче с течен цетър.

Косумира се топло.

Приятен апетит.

За финал: това е десертът от Перфектаната вечеря 1 сезон 6-а седмица първи участник.
Чао.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2008 10:15 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Благодаря за рецептата. Но ак като един лаик в сладкарството искам да попитам , може ли кувертюра да се замени с някакъв вид шоколад или няма да се получи ефекта. И може ли да се използват форми за мъфини? :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2008 10:20 am Съб 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Сеп, 2008 10:45 am Чет
Мнения: 25
Location: Гр.София
Опитвал с натурален шоколад на своге,но не разбирам какво те притеснява в метро има кувертюр на 'ИОН" в разфасовки по 2кг.Цената е около 15 лв.Може да ползваш всякакви огнеупорни форми важно е да не са много големи.Това е.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Сеп, 2008 12:47 pm Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Гункан написа:
...не разбирам какво те притеснява - в метро има кувертюр на 'ИОН" ...

Не е вкусен :oops:

Гункан, благодаря ти за рецептата!

Ох, така ми се прияде нещо шоколадово, че залях една филия с шоколадов сос, останал от закуска...


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 12:19 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Сеп, 2008 10:45 am Чет
Мнения: 25
Location: Гр.София
Биски,как да не е вкусно бре,не ме занасяй ако обичаш.Какви вкусотий излизат от този ИОН не е истина.Вярно има и по-добро качество,например белгииските кувертюри,но чак пък.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 10:59 am Нед 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Лани на едно изложение гледах тия белгийски кувертюри и марципани. Гункан, знаеш ли къде се продават?


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 11:59 am Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Алеко написа:
Лани на едно изложение гледах тия белгийски кувертюри и марципани. Гункан, знаеш ли къде се продават?
Вносителят работи само на едро.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 1:19 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Не може да се използва обикновен шоколад, понеже съдържанието на какао е ниско. Добрата кувертюра трябва да съдържа не по-малко от 43% какао.
Аз използвам на Нестле, ION, ΓΙΩΤΗΣ (ЙОТИС) - последните две са гръцки. :facelick:


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Сеп, 2008 5:41 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Гункан, белгийските са толкова вкусни, че стават и за самостоятелно ядене :oops: .
На Йон хубавото му е, че с него може да се работи при малко по-висока температура в помещението. За украси е добър, но няма онзи вълшебен шоколадов вкус...

Шоколатина, има натурални шоколади с по-високо съдържание на какао. Шоколадовото суфле не е десерт, който се прави всеки ден, така че може да си позволим малко разкош ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Сеп, 2008 12:10 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 18 Сеп, 2008 10:45 am Чет
Мнения: 25
Location: Гр.София
За белгииските куверюри сте прави,че работят на едро,но все пак на ИОН кувертюра е разфасовка 2 кг.,те са на 5.Взимаш си 5 кила и се започва шоколадов месец в къщи :lol: Мога да ви пусна телефона на фирмата казва се ''Алинко""аз съм си поръчвал,ама бял


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Сеп, 2008 10:12 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Това е една несъмнено привлекателна рецепта, но ми е малко странна за суфле. Прилича ми по-скоро на шоколадов фондан.
Ако се прави истинско суфле, при печене температурата трябва да е равномерна на дъното и по страните на формата, и последната да се поддържа топла до сервиране, за да не спадне суфлето. Затова най-подходящи са керамичните форми.


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Окт, 2008 8:04 am Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
:shock: Какви 2-5кг, тука не съм виждала повече дт 200гр разфасофка!!!

Значи така в Б-я, а? :mrgreen: На мен като ми остане я начупвам в домашно приготвени бисквитки или просто приготвям един шоколодов мус.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Ное, 2008 4:14 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 06 Ное, 2008 10:29 pm Чет
Мнения: 1
Може ли да ми пуснете на лично съобщение координатите на фирмата за белгииските кувертюри, защото в метро се предлага само с 58% съдържание на какао а аз бих искал да си купя със 70%.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2009 2:31 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Ное, 2009 2:09 pm Съб
Мнения: 1
Location: sofia
Гункан написа:
Рецепта за 7-8 порции

Шоколадов кувертюр - 375 гр.
Масло (немско) -250 гр.
Пудра захар - 200 гр.
Белтъци - 5 бр.
Яйца цели - 5 бр.
Брашно - 200 гр.


Начин на приготвяне:

Маслото и яйцата на стайна температура.
Разбиваме маслото с пудрата захар до бяло и добавяме разтопения на водна баня кувертюр на тънка струйка (кувертюрyt да е леко изsтинал).
После добавяме целите яйца кем сместа.
Прибавяме брашното (пресято) и разбиваме. Oтделно се разбиват белтъците на сняг и се добавят.
Така получената смес се разпределя в намаслено-набрашнени формички за печене (шоли за крем карамел също вършат работа). Пълнят се малко над половината.
Прибират се в хладилник.
Пече се на предварително загрята до 200 градуса C фурна 7-10 минути, зависи от количеството.

Крайният резултат е шоколадово кексче с течен цетър.

Косумира се топло.

Приятен апетит.

За финал: това е десертът от Перфектаната вечеря 1 сезон 6-а седмица първи участник.
Чао.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Ное, 2009 6:38 pm Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
jelev82, не разбирам идеята за копиране на цялата рецепта без никакъв коментар.
А по тематат - адски изненадана бях и аз, когато в гръцките магазини открих кувертюр в изключително малки разфасофки. И естествено си купих 500 гр., разделени на по 100. Да не мислите, че спретнах нещо с него - Изядох си го с пълното съзнание, че и това е шоколад, а аз много го обичам :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB