320 гр.бял куверtюр
300 мл готварска сметана
100 гр масло (немско)
100 гр захар кристал
40 мл коняк
2 жълтъка
Начин на приготвяне:
100 мл сметана+захарта и маслото слагаме на котлона до разтваряне. Когато е готово, се дърпа от котлона и се прибавя дребно нарязания кувертюр.
В отделен съд смесваме жълтъците и коняка и ги добавяме на тънка струйка към шоколадовата смес.
Накрая добавяме останалите 200 мл сметана, която предварително е избита до твърдо.
Смесваме хубаво с миксера и изсипваме така получената смес в предварително подготвената форма.
На дъното на формата е хубаво да има прозрачно фолио (спестява доста главоболия по отделянето).
Да ви е сладко!
|