Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:37 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 15 Окт, 2008 9:52 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Моята рецепта е много стара родопска и има претенциите да е автентична.
Като състав и технология е много проста, лесно се помни и винаги става без проблеми.


Продукти:

чаша брашно,
чаша разтопена мас
чаша червено вино
Парченцата локум са 1/6 от стандартен локум.
Пудра захар, смесена с ванилия за овалване след изпичането.
Пекат се до съвсем леко порозовяване.

Когато правя тези локумки (а това е първото нещо, което изобщо някога съм приготвил и имам сантиментални спомени...), разбира се, използвам олио или зехтин.
Винаги стават невероятно вкусни.
Стават във варианта "пурички", но и във варианта "топчета" - колкото голям орех.

Но на мене във вида на пурички най-много ми харесват.


 Profile  
 
Сготвено на: 16 Окт, 2008 4:29 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
Много са вкусни! И във вариант КИФЛИЧКИ хич не са лоши!


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB