Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:28 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Дек, 2008 11:52 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
(за 5 човека)

45 г черен шоколад
120 г масло
30 г пудра захар
1 яйце (разбито)
195 г брашно
1 с.л. царевично нишесте
2 с.л. какао
1 с.л. сметана
за глазурата - 100 г бял шоколад и хранители оцветители

Разтопете шоколада на водна баня, разбийте маслото със захарта. Прибавете яйцето към шоколада и разбъркаите заедно с маслената смес. Прибавете брашното, нишестето и какаото и размесете с набрашнени ръце. Месете 1 мин на набрашнена повърхност.Оставете за 30ина мин тестото в хладилника. После го разточете с дебелина ок. 1 см и изрежете сладките с формички.
Печете ги в загрята на 170° фурна, около 15 мин, като ги наблюдавате да не загорят.

Оставете ги да изстинат и с помощта на шприц ги украсете със стопения заено със сметаната бял шоколад. (Която смес можете да разделите и оцветите с различни осветители). Можете да украсите и със захарни перли и всякакви видове празнични декорации.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2008 7:54 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Кристи, много ти благодаря за рецептата! :kiss:

Без никакъв набухвател ли са?


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2008 8:01 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
kristi написа:
(за 5 човека)....


Пълна лъжа и измама! Това е само за мен, другите какво ще ядат си е тяхна работа. :P


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Дек, 2008 10:26 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Да Биски. Тези са без набухвател, заради това пуснах и коледни сладки с канела и джинджифил, които са с бакпулвер. Hо докато писах рецептата си помислих, че може веднъж експериментално да им се сложи и набухвател и да се сравни резултата.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Яну, 2009 9:52 am Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Kristi, Шефът купи нови формички за тези сладки, но не мога да ги използвам, защото тестото не се разточва, а става на трохи. Освен това не е сладко. Ако допълнителната сладост идва от глазурата с бял шоколад, не знам, дали щеше да се получи при мен, защото исках с нея да направя само контурите на фигурките.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Яну, 2009 9:09 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Биски, аз ги направих тези сладки, точно по рецептата, и станаха много хубави. Тестото наистина е ронливо, но се разточи без проблем до 1 см дебелина (даже дъщеря ми ги прави). Наистина не са много сладки, но като се сложи шоколада, станаха много вкусни. Така че не знам, защо твоeто тесто не се разточва. Сложи ли го в хладилника, преди да го разточиш?


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Яну, 2009 12:19 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Да, Кристи, сложих го и то се вкамени. После, като тръгнах да го разточвам, се разсипа на трохи.
Направих го точно по рецептата.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Яну, 2009 12:29 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Колко време беше в хладилника? Защото моето стоя само 30 мин.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Яну, 2009 12:30 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Знаех си аз ,че тази работа не е за мен. :) Затова пък аз направих другите с канела и джиндифил които се получиха добре.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Яну, 2009 12:38 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Сега, като се замисля, ние забравихме да сложим жълтъка в шоколада и го сложихме накрая, след като тестото беше омесено. Но и преди да сложим жълтъка, се получи едно много хубаво тесто, даже малко меко. Трябваше да го разточваме с мако брашно, за да не лепне. Тестото на другите сладки е много по-ронливо. Просто не мога да разбера, защо не ти се е получило тестото, Биски.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 10 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB