миш маш написа:
1. Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и какаото.
Миш, не се притеснявай, че не ти е станал блата. Защото това не е правилната технология за пандишпаново тесто. Знаех си аз, че Звездев e аматьор
и това, което пише, напълно потвърди мнението ми. Аз от години правя пандишпаново тесто, по рецептурника за заведенията за обществено хранене и никога не съм го проваляла. Значи белтъците и жълтъците се разделят. После жълтъците се разбиват на водна баня с половината от захарта докато се затоплят и стане гъст крем. След това се свалят от огъня и се бъркат, докато изстинат. Белтъците се разбиват на твърд сняг с другата половина от захарта. Размесват се деликатно с жълтъците (без миксер) и също така деликатно се прибавя и размесва брашното.Ако се бърка много, белтъците ще паднат и тъй като те надуват тестото (в пандишпана няма набухвател) блата ще стане тънък и глетав. И се пече на затоплена фурна 200° 10 мин, без да се отваря фурната.