Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:40 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Май, 2009 9:37 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Петя, аз много често правя тирамису и никога не съм имала проблеми. Алергията ти не е била от това, че яйцата са сурови, защото ако си алергична към яйца, как ги консумираш няма значение. Риска при ядене на сурови яйца е салмонелата, но нейните симптоми са болки в стомаха, разстройство и температура. Затова, преди да се готвят сурови яйца, трябва много хубаво да се измият. Дали са домашни или купешки няма голямо значение (освен за вида им и вкуса им) - важното е да са пресни. А крема за тирамисуто се приготвя винаги със сурови яйца. Само че седем ми се виждат множко.


 Profile  
 
 Рецепта: тирамису
Сготвено на: 11 Май, 2009 9:58 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Мар, 2008 10:22 am Чет
Мнения: 12
Благодаря за отговорите, успокоихте ме. Продължавам с моята рецепта :) По повод сирената и кашкавалите - подреждаме се на рафтовете бавно, но надявам се за дълго. В София вече сме в Хит, БМБ, Фродо, Елемаг и малки квартални магазини, но все още не сме навсякъде...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB