Угиот тхина
Продукти:
голяма доза
350 гр брашно с набухвател
1 ч.ч. захар
1ч.ч. тахан (неподправен)
200 гр масло, размекнато
2 пакетчета ванилова захар/ванилин - в малката доза - 1 пакетче
Приготовление: всичко се обърква на еднородна смес, с пръсти се оформят малки топчета (с размер на череша), сплескват се, отгоре може да се забучи някаква ядка - орех, бадем; редят се в тава, постлана с готварска хартия за печене, като се оставя разстояние между тях, защото набухват. Пекат се в предварително загрята фурна на 180о около 15-20 минути, изваждат се и се изчаква да изстинат - едва тогава се местят в затворена кутия и на нас ни бяха по-вкусни на следващия ден... Имат силен аромат на халва, надявам се почитателите на тахан халва да ги харесат
от тук
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=371720.msg10453365#msg10453365