Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:58 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 23 Юли, 2009 10:38 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Юли, 2009 10:20 am Чет
Мнения: 7
8 кроасана с шоколад
2 чаши захар
5 яйца
1л мляко
ванилия

1-та чаша захар се карамелизира, карамела се изсипва в по-висока тава и отгоре се нареждат нарязаните на третинки кроасани. Заливат се с разбитите яйца, останалата захар, млякото и ванилията. Пече се на водна баня на 300 гр. докато заври водата и след това още 20-тина минути на 150-200 гр.
Когато е готова се обръща и се маже с крем по желание: вариант А-нишесте, др. Йоткер, т.н.; вариант Б- разбива се квасена сметана с няколко лъжици течен шоколад и се намазва.

Да ви е сладко :)


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Юли, 2009 8:08 pm Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравей и добре дошла, bibiandmama!

Много апетитно ми звучи този десерт, имам само питане: кроасаните не изплуват ли нагоре? И ако да, как ги караш да заемат мястото си?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юли, 2009 9:54 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Юли, 2009 10:20 am Чет
Мнения: 7
ами не изплуват, те си попиват заливката, ако за това питаш :)


 Profile  
 
Сготвено на: 29 Юли, 2009 10:44 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 21 Май, 2006 8:42 pm Нед
Мнения: 45
Може да се залепят кроасаните за карамела. Да се направи десерта във форма за кекс и после дупката на добре охладения сладкиш да се напълни със сладолед.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Bing [Bot] и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB