Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:42 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 16 Яну, 2010 12:06 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Яну, 2010 11:27 pm Пет
Мнения: 1
Продукти за тортата
4 яйца
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
200 гр полусладък шоколад за готвене
150 гр краве масло

Продукти за заливката
2 ч/ч боровинки, може малини, къпини или микс от всичките (пресни или замразени)
4 с.л захар
1.ч.л лимонтузу

Приготвяне
Предварително загряваме фурната на 200 градуса
На най-слабата степен на котлона се стапя шоколада заедно с кравето масло като се бърка непрекаснато, докато стане хомогенна смес. Отсрани се разбиват яйцата със захарта. Част от шоколадовата смес се добавя към яйцата, за да могат да се темперират. В противен случай яйцата могат да се сготвят и цялата работа отива на....След като се темперират яйцата се добавят към топлата смес и се бърка непрекъснато. Постепенно се добавя и брашното . Бърка,бърка, докато стане хомогенна смес. Готовата смес се разпределя по равно в 8 йенски купички предварително намазани с масло . Слагат се във фурната и се пекат само 10 мин.(тук идва хитрата част). Целта е тортата да остане недоопечена в центъра, за да може да се получи лава ефектa. 10 мин се пече (тортата започва да се отделя от стените на купичката). Изкарва се от печката, оставя се да се охлади и се слага във фризера да се замрази, освен ако не искате да я сервирате на момента. В тиган се слагат половината от боровинките със захарта и лимонтузуто и 3-4 супени лъжици вода. На средна степен на загряване сместа се бърка непрекаснато 8-10 мин. След това се добавя и останалата част от плодовете и се бърка бавно още 8 мин .

Сервиране
Замразената торта се изважда от купичката (под малко топла вода, ако не може да се отлепи заради маслото), обръща се на чиния . В микровълновата за 30-40 секунди. Топка ванилов сладолед и боровинковия сироп най-отгоре. Ако сте били ловки при печенето при пробождане на тортата от центъра и ще изтече топъл и гъст шоколад. Ако пък не, повярвайте ми, едва ли някой ще се откаже от тази торта.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB