ПРОДУКТИ: 4узрели ,но твърди банана,8дървени клечки за сладолед,200г тъмен шоколад, 2с.л. олио, 1чаша ядки(орехи, обелени печени фъстъци) Обелвме бананите, разполовяваме ги напречно и във всеки забождаме по една клечка за сладолед.Постиламе с пергамент плоска чиния,нареждаме бананите и ги слагаме в камерата за 15 мин.Счукваме ядките.Натрошаваме шоколада на парченца и разтопяваме на водна баня добавяме олиото и разбъркваме.Овалваме всеки банан в шоколада и оставяме малко да позасъхне.Още веднъж овалваме ''ескимото''в шоколад, а след това-в ядките. Нареждаме бананите на поднос и ги оставяме в камерата на хладилника за 30мин.
|