(alt+p)
(alt+p)
В Щатите правят страхотни орехови пайове, обаче използват орехи "Пекан", които не са съвсем същите като бългаските...но си мисля че ще стане и с родни орехи.
Продукти за плънка за орехов пай:
3 Яйца
1 Ч.Чаша Захар
1/2 Ч. Лъжица Сол
2 С. Лъжици Разтопено Масло
1 Ч.Чаша Лек Сгъстен с Нишесте Захарен Сироп (light corn syrup)
1 1/4 Ч.Чаша Орехи (pecans)
1 С. Лъжица Течен Екстракт от Ванилия (Две прахчета ванилия)
1- 9 инча (23 см) Неопечен блат за пай
Стоплете Фурната до 375º F (190º С),
Разбийте яйцата, ванилията,захарта и солта. Добавете маслото и сиропа и с лъжица объркайте орехите. (Целите половинки подредете красижо на най-горния слой). Пече се 40-45 Мин. във кората за пай (маслен блат) (Тук ги продават замразени ,но ако има интерес мога да напиша лесна рецепта).