Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:50 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 13 Окт, 2004 12:21 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Image (alt+p)
Image (alt+p)

В Щатите правят страхотни орехови пайове, обаче използват орехи "Пекан", които не са съвсем същите като бългаските...но си мисля че ще стане и с родни орехи.

Продукти за плънка за орехов пай:
3 Яйца
1 Ч.Чаша Захар
1/2 Ч. Лъжица Сол
2 С. Лъжици Разтопено Масло
1 Ч.Чаша Лек Сгъстен с Нишесте Захарен Сироп (light corn syrup)
1 1/4 Ч.Чаша Орехи (pecans)
1 С. Лъжица Течен Екстракт от Ванилия (Две прахчета ванилия)
1- 9 инча (23 см) Неопечен блат за пай

Стоплете Фурната до 375º F (190º С),
Разбийте яйцата, ванилията,захарта и солта. Добавете маслото и сиропа и с лъжица объркайте орехите. (Целите половинки подредете красижо на най-горния слой). Пече се 40-45 Мин. във кората за пай (маслен блат) (Тук ги продават замразени ,но ако има интерес мога да напиша лесна рецепта).


 Profile  
 
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 13 Окт, 2004 12:27 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Юни, 2004 12:21 am Сря
Мнения: 28
А рецептата/пропорциите за въпросния "лек захарен сироп, сгъстен с нишесте (царевично?)" ще може ли?


 Profile  
 
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 13 Окт, 2004 2:44 am Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Съжалявам, тук го продават готов.
Намерих рецепта за заместител на сиропа :вода и захар 1:2 кипва се за минута или докато се разтвори захарта...но защто го наричат царевичен сироп? Мисля, че трябва да се сгъсти леко с щипка нишесте.


 Profile  
 
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 13 Окт, 2004 12:35 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Вероятно защото нишестето е церавично :-)


 Profile  
 
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 13 Окт, 2004 12:37 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Да де ама идеята с нишестето беше моя! в рецептата пише само вода и захар....


 Profile  
 
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 15 Окт, 2004 2:12 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ех, тези американски орехи ..от кога съм им се наточила.. :(
Подобна рецепта съм срещала из нета,имено този corn syrup ме притеснява малко..
За блата не се притеснявай имам рецепти и с него ще се справя..
А ти лично провала ли си тази рецепта за пай или подобна?


 Profile  
 
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 21 Окт, 2004 12:34 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Окт, 2004 11:22 pm Вто
Мнения: 88
Location: USA
Точно тази не съм. :oops: Обикновенно правя ябълков пай или кекс с много орехи... :wink:


 Profile  
 
 Рецепта: Орехов пай
Сготвено на: 21 Окт, 2004 10:05 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ами сподели ги де.... :) :wink:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB