Преди няколко дни пробвах следната рецепта на майчето ма моя приятелка. Не скривам , че са малко "връткави", но си заслужават!
Меденки
2 яйца
1 ч.ч. захар
150 гр мед
1 лъжичк хлебна сода разтворена в оцет
1 ванилия
1 ч.ч. олио
брашно
---- крем ----------
1 ч.ч. прясно мляко
125 гр краве масло
1 ч.ч. смлени орехи
1 лъжица пудра захар
кора от лимон
трохите от сладките
Всички продукти без брашното се смесват в дълбока купа. Внимателно се добавя брашно до получаване на меко тесто. От него се правят малки топченца, които се подреждат в тава и се пекат в предварително загрята фурна. Надигат се и се разплуват доста, така че внимавайте да не са много големи. След като ги извадите от фурната приличат на полусферички. Изчаквате ги да изстинат и ги издълбавате с нож.
Пълните половинките с крема и залепвате две по две. Най-накрая разтапяте шоколад и топите всяко топче до половината в него.
Стават много вкусни!
|