Продукти: 6 бр. средни ябълки 1 ч. чаша захар 2 бр. яйца 1/2 пакетче канела 1/2 ч. чаша олио 2 ч. чаши брашно 1 ч. лъжичка хл.сода 1/2 ч. лъжичка лимонтузу 1 бр. ванилия 1/2 ч. чаша счукани орехи
Приготвяне: Ябълките си обелват и настъргват на едро ренде. Разбиваме в купа яйцата със захарта, олиото, брашното, ванилията, хл. сода, лимонтузу, канелата и настърганите ябълки. Разбъркваме всичко много добре и прибавяме орехите. В намазана с олио и поръсена с брашно тава изсипваме сместа и печем в леко загрята фурна на 250 градуса. След като изстине се нарязва на ромбчета и се поръсва с пудра захар.
Добър апетит.
|