inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg palachinki.com sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Ное, 2017 2:32 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 
Message
Сготвено на: 28 Юли, 2004 1:50 am Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Този край не стига, че е нестово красив, ами и готвят невероятно вкусно. Ходиш, ходиш - очите ти се наситят на неземни гледки и всичко виждаш в зелено,несвикналите ти дробове се напълнят с кислород, че чак се задъхваш, ушите ти звънтят от тишината и вземеш, че огладнееш, ама как огладнееш... Първо обаче ожадняваш и като си поискаш една мастика, веднага ти носят и студена каша с чесън и орехи. А после идва техният непостижим пататник.

Докато се чудиш защо не си увеличил още постоянното население на Широка лъка от 800 на 804-5 човека, тези благородни хора са ти изпържили в масло пъстървата, която си уловил същия ден в благодатната им бистра река, като са я оваляли предварително в едро счукан сухар /не галета!/. Ако не си имал слука /почти невъзможно/, докарали са сутринта от близкия рибарник съвсем прясна.

Ако пък си заклет месар, сериврат ти горещо или студено агнешко, намазано с мед и поръсено с черен пипер.

Още има да ви разказвам, съжалявах, че стохът ми не е като на Карабас-Барабас, но утре, че няма да мога да заспя... :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Пататник
Сготвено на: 22 Авг, 2004 8:25 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Не мога да повярвам ,че досега не съм яла пататник..какви ли не измишльотини съм правила..а това толкова просто яден никога!!
Много вкусно беше,комплименти за то4ица! :wink: :)


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Авг, 2004 11:46 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Радвам се, че ти е харесал пататникът, но заслугата не е моя, а изцяло на родопчани. А наскоро научих, че и малтийците много често готвят тези "Картофи по родопски", но там са "по малтийски" :lol: Наистина са много приятно и икономично ястие.

А правила ли си баница с картофи или с ориз? Това ми звучеше като пълен абсурд, обаче си облизах пръстите :facelick:.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Авг, 2004 10:06 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Не ,звучи ми доста асурдно :lol: Въобще баница с ориз или булгур не съм яла никога..Все ме е страх, че ако пробвам ще стане нещо лепкаво и длетавао :? Бих пробвал първо ,ако някой ме почерпи...:):)Обаче моите приятелки не обичат много да готвят..,а и не познавам никой от южната част на страната.,всичките ми роднини са от северна България.
Заради теб съм готова да рискувам обаче!Дай на сам рецептат с подробни инцтрукции!Аз баници не съм правила много, много,защото бабата на съпруга ми прави превъзходна баница (като млада е живяла в мандра и...)..тя просто се топи в устата.Не мога да издържа на конкуренцията :))Затова се специлизирам в бутер изделията :wink:.

Боже каква съм заспа! Сега виждам ,че съм пропуснала да напиша,че картофите не се белят,а само се измиват много хубаво с четка или грапавото на гъбата за миене на съдове! :oops:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 4 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 0 гости


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB