inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 31 Окт, 2014 2:51 pm Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Юли, 2007 3:05 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2007 2:48 pm Пон
Мнения: 2
Здравейте :) От скоро влизам тук и реших да се регистрирам,
защото форумът много ми допада и има наистина страхотни рецепти ! Браво на всички ;)


Това са любимите ми домашни курабийки :) Много лесни и много вкусни. Като бях малка
(не, че сега съм много голяма де, на 17 съм), постоянно тормозех майка ми да ми ги прави;)
Надявам се, че ще ви харесат :)

Image Image

Необходими продукти

3 яйца
1 чаена чаша захар
1 чаша кисело мляко
1/2 чаша олио (даже слагам малко по-малко)
1 лъжичка сода
кората на един лимон
1 разбит жълтък и малко захар за най-накрая


Начин на приготвяне

Първо се разбиват много добре яйцата и захарта.
След това се прибавят олиото, киселото мляко, содата и настърганата кора на лимона.
Меси се тесто по познатия мисля на всички начин.Разточва се на не много дебел пласт, около 1 пръст
и се оформят курабийките с формички или, ако нямате формички с чаша :)
Редят се в леко намаслена тавичка, като не трябва да са наредени много на гъсто,
защото при печенето доста се оголемяват :):)
След като се наредят в тавата, всяка една по отделно се намазва с разбития жълтък и се поръсва със захар.
Изпичат се в загрята фурна при температура 180-200 градуса.


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 3:21 pm Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Добре дошла, Иви :flow2: Курабийките изглеждат много апетитно, само би ли могла да кажеш колко брашно отива горе-долу при месенето?


 Profile  
 
Сготвено на: 09 Юли, 2007 5:13 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Юли, 2007 2:48 pm Пон
Мнения: 2
to4ica, благодаря :oops: :)

При месенето си замина почти цял пакет брашно ... около 4/5 някъде, но те стават страшно много като количество :)


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2008 6:19 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 08 Юли, 2008 6:08 pm Вто
Мнения: 1
Location: София
Здравеи Иви искам да те питам точно колко е брашното и каква гъстота да е тестото? :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Юли, 2008 6:48 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
дидинка написа:
...искам да те питам точно колко е брашното...
Тук често полват един лаф - колкото поеме :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 0 гости


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB