inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Сеп, 2014 1:21 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
Сготвено на: 01 Авг, 2007 12:49 am Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юни, 2007 9:30 am Съб
Мнения: 4
Location: София
Първо искам да се извиня ако темата ми не е в правилният раздел :oops:

Тази година за пръв път реших да правя зимнина, но съответно нямам никакъв опит...ще ви помоля за някакви рецепти за кьопалу, патладжани, тиквички, печени чушки и някакви други засукани неща 8)

много ще съм благодарна ако някой ми сподели дали може да се консервира песто и за съответната рецепта ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Авг, 2007 1:40 am Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Здравей Бразилке и добре си ни дошла! Питането е на правилното място.

Като за начало може да прегледаш раздела "Зимнина, туршии" от сайта, след което да хвърлиш поглед на "Зимнина, туршии и полуфабрикати" и ако нещо не ти е ясно, питай.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2007 1:02 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юни, 2007 9:30 am Съб
Мнения: 4
Location: София
:) Благодаря за отоговора и посрещането :hug:

погледнах рецептите в сайта и форума, но попаднах само на една, която ми върши работа (за кьопалу). За другите няма нищо, нито тук, нито в мрежата :cry: Един път да реша да правя зимнина и да не мога да намеря рецепта :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2007 9:35 am Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
brazilka написа:
:) Благодаря за отоговора и посрещането :hug:

погледнах рецептите в сайта и форума, но попаднах само на една, която ми върши работа (за кьопалу). За другите няма нищо, нито тук, нито в мрежата :cry: Един път да реша да правя зимнина и да не мога да намеря рецепта :lol: :lol: :lol:


Добре дошла, Бразилке!

Защо ти е да правиш зимнина? Хабиш само нерви, ток и време, а резултатът не винаги е гарантиран.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2007 12:32 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
brazilka написа:
Един път да реша да правя зимнина и да не мога да намеря рецепта :lol: :lol: :lol:
Кажи за каква зимнина точно търсиш, пък ще попрепишем оттук, оттам.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2007 1:40 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юни, 2007 9:30 am Съб
Мнения: 4
Location: София
Алеко прави си :lol: Но тази година имам условия и продукти и реших да се пробвам дали ще мога да приготвя зимнина :oops: Най - много искам да направя кьопалу, нещо друго с патладжани, тиквички, печени чушки и някакви други по - засукани неща...може и люти чушки ;) сега заминавам за провинцията и ще се пробвам да направя домашно песто в големи количества, понеже има много босилек 8) като се върна ще сподлея дали се е получило

Още венъж ви благодаря за топлото посрещане :)


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2007 3:51 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ми щом искаш печени чушки, няма по-лесно от това. Печеш, чистиш и слагаш в пликчета във фризера, разделени на порции колкото за една салата. Така цяла зима ще имаш салата от печени чушки.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2007 1:22 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 16 Юни, 2007 9:30 am Съб
Мнения: 4
Location: София
Алеко написа:
Ми щом искаш печени чушки, няма по-лесно от това. Печеш, чистиш и слагаш в пликчета във фризера, разделени на порции колкото за една салата. Така цяла зима ще имаш салата от печени чушки.


Нямаше как да пренеса до София замръзени чушки, защото имам само една хладилна чанта, а беше пълна и за това ги затворих в буркан с една лъчивка сол. Казаха ми, че стават като току що изпечени и освен за салата стават и за готвене. Същото направих и с патладжаните - печени, обелени и нарязани в буркани с 1 чаена лъжичка сол. Лютите чушки затворих с оцет до резката на буркана, 1 с.л. олио, 1 ч.л. сол, 1ч.л. захар, няколко зърна черен пипер и магданоз, като преди това бяха леко запечени.

Пестото стана страхотно - излязоха 3 буркана с около 700 мл зехтин, 250 гр. настърхан пармезан, около 400 гр. орехи, 7- 8 скилидки чесън и няколко букетчета босилек + малко сол.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Авг, 2007 1:32 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
На следващата среща, непременно да донесеш.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 0 гости


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB