Тази може да не е много диетична, но накрая съм дал хранителните вещества така, че всеки може да прецени.
Скариди и ТОФУ по Тайландски
Съсравки:
220 г.
Нудъли
1/2 ч. чаша
Захар
5/16 ч. чаша
Кетчуп
1/4 ч. чаша
Вода
1,5 с. лъжица
Соев сос
2 с. лъжици
Уорчестършайър сос (Тъмен сос използван за меса и риба)
2 с. лъжици
Растително олио
200 г.
Тофу – подсушено и нарязано на кубчета
200 г.
Малки скариди (почистени и сварени)
2 ч. лъжици
Пресен чесън нарязан на дребно
1
Яйце - разбито
3 ч. чаша
Соеви кълнове
Лют червен пипер
1/2 ч. чаша
Зелен лук – нарязан на ситно
1/2 ч. чаша
Фъстъци - счукани
Инструкции:
Накиснете нудълите в гореща вода за 30 минуту, отцедете и оставете настрана. (Нудълите трябва да са гъвкави, но не меки)
Смесете захарта, кетчупа, водата, соевия сос, уорчестършайър соса и малко лют червен пипер в купичка и оставете на страна.
Нагрейте олио във уок (Китайски тиган с малко дъно) или голям тиган на висока температура. Добавете тофуто, скаридите и чесъна, като разбътквате постоянно.Добавете нудълите докато разбърквате постоянно за да предодвратите залепване (около 3 минути). Добавете сместа с кетчупа за 2 минути докато соса се абсорбира.
Махнете нудълите от тигана и добавете яицето, като разбърквате докато се сготви. Добавете соевите кълнове, зеления лук и фъстъците, като бъркате 2-3 минути. Смесете нудълите с яйцето докато се разбъркат добре. Сервирайте в голяма чиния на момента.
Хранителни вещества: Калории 430 (31% калории от мазнини), 20g протеини, 57g карбохидрати, 4g фибри, 15g мазнини, 110mg Холестерол, 670mg Сода.
|