Печени чушки с мед и бадеми
8 печени чушки
4 с л зехтин
2 скилидки чесън (тънки филийки)
25 г бадемови филийки ( бланширани бадеми)
2 с л течен мед
2 с л оцет (бял)
2 с л ситно нарязан магданоз ( копър)
сол
черен пипер
. Чушките се обелват и се нарязват на неголеми парчета...
. В тигана се загряват 4 с л зехтин ..
. Добавят се тънките филийки чесън...
. Около 4 мин на много бавен огън ( 1 степен при мен) се пържи чесъна...
. Отстранява се от котлона ....
. Добавят се бадемите, меда, оцета и магданоза....
. Омесва се добре ...
. С така приготвената смес се заливат чушките...
** Lusenda беше писала и как се пекат чушките.. но мисля, че това в България е излишно..Пък и аз правих от консервираните готови чушки.. Нямах магданоз.. затова копър.. Освен това след като снимах видях печения сусам.. останал малко от хляба и поръсих с тях чушките.. Вкусно !!!
Добър Апетит !!!