Това е от така наречените 'ергенски' манджи (рецептата я научих от брат ми, който, преди да се ожени, готвеше само яйца). Не знаем как се нарича на български, затова даваме името, под което е известно в Русия.
Вади се част от средата на няколко филии стар хляб, така че да се получи нещо като гевреци (но не се увличайте много в дълбаенето, дупката трябва да е с диаметър около 6-8 см). Филиите се намазват с масло и от двете страни (трудна работа, ако питате мен
) и се слагат в нагорещен тиган. В дупките на филиите веднага се чуква по едно яйце. След като яйцата се позапържат, филиите се обръщат много внимателно - от долната страна се подпъхва лопатка, а отгоре плътно се захлупва с шпатула или плоска лопатка за палачинки, за да не изтече яйцето при обръщането. Когато яйцата се изпържат (степента на изпържване зависи изцяло от личния ви вкус и предпочитания), филиите се посоляват и поднасят: с кашкавал, сирене, кренвирш, лютеница, кетчуп или каквото друго се намери в хладилника. Със салата от пресни зеленчуци не е никак лошо. И най-важното, децата много им се радват
.