Продукти
600 г свинско контрафиле
150 г бекон, нарязан на тънки ленти
1 голяма глава кромид
250 г гъби
1 с л масло
сол, пипер
1 - 2 с л олио
клечки за зъби
Сос
300 г заквасена сметана
1 с л дижонска горчица / или на вкус
100 мл гъбена отвара
100 мл бяло вино
Приготвяне
Месото се слага за около час във фризера. Когато е стегнало достатъчно, се реже на тънки филии по 7 - 8 мм. Всяка филия се поставя между две парчета домакински найлон и се начуква леко. Подправя се на вкус със сол и пипер.
В малка тенджера сваряваме гъбите за около 10 мин, след като се охладят се нарязват на тънки парчета.
В тиган запържваме нарязаната на полумесеци глава лук с маслото до прозрачност, добавяме гъбите и подправяме на вкус.
Върху всяко парче контрафиле слагаме парче бекон, лъжичка от плънката, навиваме и забождаме с клечка за зъби. Нареждаме в намазана с олио тава. Ако остане от плънката - изсипваме и нея в тавата.
Получава се това:
В купа разбъркваме сметаната, горчицата, вода от гъбите и вино, сол и пипер на вкус. Изсипваме сместа върху месото в тавата, покриваме с алуминиево фолио / не плътно / и поставяме във фурната. Печем на 200 С, около час, след като ястието е завряло. Махаме клечките за зъби преди сервиране.
И наздраве.