Това е грузинска зеленчукова яхнийка.
500 г. патладжани
3 глави лук
3-4 средно големи картофа
3 печени чушки
500 г домати
100 мл олио
3 скилидки чесън
по 1 с.л. нарязани пресен магданоз, копър, чубрица и кориандър/силантро
сол на вкус
Лука се нарязва на тънки шайби и се запича в голяма тенджера с 2 с.л. олио за 1-2 минути на 1000 W.
Добавя се останалата мазнина и нарязаните на кръгли филийки патладжани, разбърква се и се пече 3 мин на същата мощност.
Добавят се нарязаните на кубчета картофи, накълцаните обелени чушки, насртъганите домати и зелените подправки. Ястието се посолява и се пече още 10-15 мин на 1000 W.
Забележка: на мен картофите ми остават сурови, затова пека 40 мин (патладжана се разкашква
![Ядосан :x](./images/smilies/icon_mad.gif)
). Ако картофите се запекат леко, без да се белят (джакет) ястието става много бързо, без това да се отразява силно на вкуса му (обаче самите картофи леко се деформират
![Объркан :-?](./images/smilies/icon_confused.gif)
).
Много е важно подправките да се варят заедно със зеленчуците, защото това придава на ястието неповторим аромат.
За тези, които все още нямат микровълнова - може да се сготви на котлона.
Поднася се с много хляб
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)