Продукти:400гр.гъби,10големи картофа,50гр.серене
40гр.кашкавал,2бр.моркови,2бр.орехови ядки
150гр.сварено месо/пил.свинско,кремвирш,тел.салам/
олио,2бр.яйца,магданоз,чер.пипер,сол на вкус
Приготвяне:Картофите се сваряват до готовност на половина.Обелват се и се издълбава вътрешноста и се редят в намазана с олио тавичка.За плънката:в купа се смесват сърцевината на издълбаните картофи настъргани на едро ренде,предваритерно задушените гъби нарязани на кубчета,натрошеното сирене,настъргания морков,нарязано на дребно месо или колбас,двете орехови ядки нарязани на тънки ивички,чер пипер,сол и ситно нарязан магданоз.В сместа се добавя и една суп.л.олио.Всичко се обърква добре и картофите се пълнят със сместа.Отгоре на всеки картоф се слага по пърченце масло или маргарин.Пекът се в умерена фурна.Може да се долее с малко вода в която сте разтворили един гъбен или пилешки бульон.Непосредствено преди изваждането им по желание се поръсват с настърган кашкавал. Добър апетит.
|