Посвещава се на всички любители на мръвката
за 2 порции
Свинско месо (леко шарено) 250 г
праз 200 г
пресни чушки 350 г
яйца 2 бр
сол, червен и черен пипер на вкус
малко джоджен
2 лютиви пиперки
Чушките се изпичат и се обелват (може да използвате печени чушки, ако имате).
Месото се нарязва на парченца по 25-30 г. Изпържва се до леко зачервяване, изважда се и в същата мазнинасе пържи праза, нарязан на кръгчета. Като омекне, се добавят чушките и с подправя със сол, черен и червен пипер и джоджен. Месото се връща. Сместа се разпределя в две гювечета. Отгоре се чуква по едно яйце.
Ястието се пече, докато се стегне яйцето.
Поднася се с по една лютива пиперка на порция.