Вдъхновена от
туй снощи сготвих подобие на мусака само с картофи и патладжани, тъй като нещо съм се чалнала напоследък и изпробвам дали може да не ядем месо всеки ден
Един едър и много красив патладжан го нарязах на тънки! филийки, 0.5 см, поомазних ги и ги запекох на грил тигана докато омекнаха, след това ги солих.
Картофите и тях на кръгчета и по изпитания начин започнах да ги редя. Ред картофи, ред патладжани, тук полях с доматен сос и наръсих с босилек, после повторих операцията като последния ред беше от патладжани.Ливнах водичка и сложих да се пекат/задушават на фурна.
Забърках после импровизирана заливка от 1 яйце, около 220 гр. прясно мляко и една голяма лъжица брашно. Тук се включи Куцопилев, изпитващ нова технология за бъркане с тел, в хода на което изсипа половината заливка.
Останалото го полях върху зарзавата и след 10 минутки изключих фурната.
Ометохме го завчас, единственото, което според мен му липсваше беше кисело млекце.
Защо не сложих лук, чесън и други вкусни работи? Щото ме мързеше, що...