Има си врътня около тази вкусотийка,та затуй за тертиплии,но пък резултата напълно си заслужава!
Продукти:
1 кг месо-бяло пилешко,нетлъсто свинско,или по равно от двете
200-300 гр хубав бекон
около 200 гр кашкавал(на вкус)
половин пръчка топено сирене-около 100-150 гр
шепа гъби-100-тина грама
сол,черен пипер и кимион на вкус
течна готварска сметана за омесване
було за "повиване" на кюфтаците
Гъбите рендосваме и задушаваме с малко масло,колкото да омекнат за 2-3 минути.Смиламе месото и бекона,добавяме гъбите,кашкавала и топеното сирене,овкусяваме със сол, черен пипер и кимион,и започваме да месим каймата,като добавяме по малко течна сметана,за да стане по-сочна и пухкава,но не се уливаме с количеството!Като получим добре омесена стегната кайма,оформяме елипсовидни кюфтета,които завиваме добре в подходящи по размер парчета от булото.Загряваме на сухо незалепващ тиган и изпичаме до зачервяване от двете страни.И освен продуктите за кюфтетата,трябваше да си напазарите и достатъчно количество бира или бяло вино,кой каквото обича,и тогава да заседнете около масата!
Кюфтаците могат да се пекат и на скара и във фурна,но задължително с було,защото не иначе не стават толкова сочни!