Тъй като настава великденско време, аз реших да спретна туй любимо мое ястие, което не бях хпвала от 20 години.
2 кг чревца,
500 г пресен кромид лук,
500 г домати,
ароматни корени,
черен пипер, джоджен, дафинов лист, магданоз, сол.
Чревцата се обръщат 3-4 пъти, като се киснат във вода с оцет и сол при всяко обръщане (всеки път се смена водата). Изплакват се с чиста вода накрая. Подреждат се на дължина и се сплитат на плитка. Завързват се в двата края. Пускат се да кипнат 15 мин във зеленчуков булион ( лук, моркови, целина, корени от магданоз, дафинов лист, корени от кориандър, сол и черен пипер). Слагат се в тава за печене.
Лукът се нарязва на ситно, доматите се приготвят конкасе. В зехтин се запържва първо лyка, след това се прибавят доматите и подправките. Задушава се, докато остане почти на мазнина. С полученото конфи се покривaт чревцата и се запичат на фурна - 200°, около 35 мин. Готовото ястие се поръсва с пресен магданоз.