около 3 кг месо(може и повече) от телешки бут. по възможност без жилките
около 60 гр черен пипер прясно млян
около 20 гр кимион прясно млян
около 80 гр (сладък) червен пипер и
към 20 гр лют
сол на вкус
бяло вино, ако има домашно, е най-добре
Подправките са на око в зависимост от месото.
смесват се и последно се добавя виното, докато се получи рядка паста.
Месото се нарязва на ивици два пръста широки и 2 см дебели. Накисва се в наситен солен разтвор за 24 часа.
Оосле се изплаква и изцежда. Овалва се в сместа от подправки и се натърква добре. Поставя в найлонова чанта и останалата смес се изссипва вътре.
Затваря се добре и пак за 24 часа в хладилника. Суши се на студено и проветриво. Да не се чака да стане на подметка, че тогава няма ядене.
Консумира се с всякакви алкохоли, най-вече с червено вино. Да ви е сладко