Продукти:6бр.св.бъбречета
1бр.връзка зелен лук
1бр.морков
1бр.зелен пипер
6бр.домати или от консерва
3суп.лъжици олио
една равна суп.лъжица червен пипер
сол и черен пипер на вкус,
две супени лъжици брашно,4бр.дафинов лист,6бр.зърна бахар
магданоз
Приготвяне:Втава нарязваме искиснатите във вода и малко оцет бъбречета.Отгоре нарязваме на ситно зеления лук,моркова,пиперката,настърганото на ренде домати.Поливаме с олиото,сол и черен пипер на вкус,червения пипер,дафинов лист и бахар и доливаме с вода до ръба на тавата и печем в силна фурна.След като изври половината от соса застройваме с предваритерно размитото брашно с малко вода.Оставяме още малко в изключената топла фурна докато отгоре на соса се образуват леки мехурчета.Поръсваме с магданоз и сервираме със зелена салата или стръкчета зелен чесън.Добър апетит.
|