ludetina написа:
Как се приготвя тази риба?Баща ми е купил филе от бял амур,обаче е пропуснал да попита какъв е най-подходящия начин за приготвянето и!
И на рецепта няма да откажа..
Ако отворите на авторския ми сайт ekaterinara.blog.bg, там има писано за рибите, подправките.
Любимият ми начин на приготвяне на риба е като кебап (с неговите продукти), който обаче аз правя като плакия - загънат във фолио или хартия риба само с лук, чушки и домати, подправки - чер пипер, бахар, дафинов лист. Отгоре и отдолу върху фолиото - олио, в средата - също.
Но най-много обичам сръбските рецепти за рибни яхнии с картофи и домати. Но, като че ли за този вид риба те няма да са най-подходящи. Камбоджанският вариант с чушки също едва ли е най-добрият тук. Най-лесно би било просто да задушим рибата в тавичка с мазнина и вода. Да добавим после при сервиране гарнитура. Най-много препоръчвам така да се приготвя филе от хек, продава се навсякъде. Опитайте.