Смятам че дебелината на фолиото е от значение само когато се касае за продължителността и темпратурите при обработката. При развиването не се къса, но когато покривам тавата или загъвам продукти в него действувам по-внимателно за да не се къса. Например, ако приготвям риба на скара във фолио, задължително вземам от по-дебелото.
Иначе за ширината си напълно права. Трябва да имаш поне поне две рула - едно по-широко и едно по-тясно. В противен случай се сблъскваш с проблема - как да покрия голямата тава от фурната с тясното фолио .... и започваш да снаждаш , а пък то започва да се къса или пък остават празнини между снадките през които после влиза въздух... И накрая като погледнеш -
ролката се свършила, а едно ъгълче останало непокрито.
Колкото до дължината/метража - никога не съм обръщала внимание на тази подробност. Какви са тези рула по 30 м?