Като се заговорихме за кафе ,измествайки темата за
"Излишните уреди", се сетих,че отдавна не съм пила хубаво турско кафе. Дължи се на факта, че почти разтопих моето медно джезве, забравяйки го на котлона преди близо година. Все се каня да си купя ново, но медни джезвета се намират само на 'Женския пазар" и изборът е ограничен.Това принципно не е проблем, но аз си мислех друго..
Променя ли се вкусът на кафето, ако го правя в джезве от алпака или тефлон? Според мен да, спомням си, че когато със съпругът ми живеехме в Студентски град и нямахме място за много джаджи, той си правеше кафе в една малка тенджерка (на мен тогава ми беше забранено..
) и смея да кажа, че на вкус беше..
.Съпругът ми казва, че "преигравам", но аз държа да си купя правилното джезве, за да ми се получава хубаво кафе. Вие какво ще кажете - медно, тефлоново или алпака?