lili-lili написа:
Здравейте,що се отнася до тиганите с тефлоново покритие наистина се почистват много лесно,но не с търкане и разни препарати,понеже се нараняват много лесно от мазнините останали след пърженето.Затова аз след като приключа с пърженето, само изливам мазнината без да правя нищо друго,слагам малко веро,напълвам тигана с гореща вода и го оставям да се накисне.След това е много лесно само с гъба и веро.Моят тиган е на една година и няма нито една драскотина.
Така е, а освен това, не бива да бъдете параноични на тема "да скръцне"...
Просто с тефлоновите съдове това не е възможно по идея.
Аз имам тиган, български, мисля, варненски, който е поне на 20 години, почерня отвътре и не е мръднал като покритие.
В крайна сметка, тефлонирането е вид покриване с пластмасата "Тефлон", а това покритие рано или късно започва да се отлющва. Досега съм изхвърлил 2 тенджери, една тавичка и един тиган, колкото и да ми бяха любими.
Нищо друго не е необходимо, освен съвета на lili-lili