biskvitka написа:
Sonny, rice-cooker-и има, дори мой приятел си е взел от Илиянци.
Едно време имаше и в ТСМ, сега вече не внасят.
Супер! Къде в Илиянци, в някакъв магазин ли? Никога не съм ходил там и не знам каква е подредбата, има много магазини, или сергии с наредени по тях китайски джунджурии и се провираш докато намериш rice-cooker?
За да съм сигурен, говорим за нещо такова нали:
Quote:
Какво ти пречи да си вариш ориза в тенджерка? Или в бамбукова кошница с тензухче на дъното (капиталистите използват муселин, ама ай ся).
Предполагам си прав/а, но готвачите в рестораната, в който работих държаха да се ползва rice-cooker. Пък и аз предпочитам всичко да си е наред.
Quote:
Ножовете в Технополис са много скъпи, не им помня марката, но са на цената на Хенкелс, само че им отстъпват по качество.
По-добре виж в Щъркелите (в магазина на ул. Княз Борис I №115, не този на Пиротска).
Цената на един нож е над 150 лв.
Хм, доста наистина, трябва да отида да ги погледна. Ще отида и до въпросните Щъркели. Като новак сушист мисля да не давам повече от 50ина лева за нож.
Quote:
Относно рибата: свястна сурова риба няма да намериш, освен ако не си я хванеш сам
В Метро видях много апетитно изглеждащо филе от риба тон, но нямам идея, колко е прясна. За суши рибата не трябва ли да е току-що уловена?
Предполагам, че ако е току що уловена, толкова по-добре. В ресторанта в Ню Йорк, където бях, я носеха в големи хладилни камиони и предполагам беше поне на няколко дни или седмица. Съхраняват я някакси и имаше отлично качество.
Иначе, тези сьомги, които ги виждаш по суперите за 25лв килото стават за суши. Рибата тон колко беше за кило?