аз продължвам да откривам "топлата вода" в някои отношения
и тук последното "откритие" беше формата за донъти. Естествено, още щом я видях последното, което имах като идея е да правя донъти в нея
Но ми се стори много подходяща за други неща. Моята има 4 реда по 3 гнезда, с разтояние до металната повърхност от окло 2 см. Изключителна ценност за печене на безглутенови теста, но и фалафелите добре се получиха (е, 2 пъти по-големи от стандарстните, но вкусът си е същия
Плюсът на това чудо за нашето домакинство е че могат да се правят 3-4 неща навъднъж - аз съм на диета, а съпругът ми не търпи едно и също ястие два пъти по ред
- а с тази форма мога да правя неща едновременно за себе си и за него и то по 2-3 различни
Ето как изглеждат досега изпробваните (печени едновременно):
Убедена съм, че и много други неща мога да направя - със зеленчуци, яйца, сирена и месо (съответно за който ги яде такива). Е, формата на донът може да втръсне, но някои неща се получават и като кексчета, ако се замаже средната част на индивидулната форма и се сервира с дупката към чинията.
Миеното на фармата е малко притенциозно - само на ръка и без абразиви, но все пак е с незалепващо покритие, ката че не е чак такъв проблем.