Може би не съм обяснил правилно или ти не си допрочела - става въпрос не за обикновена готварска вентилаторна фурна, а за компактно устройство със същите функции и параметри.
Отдолу има съд от закалено стъкло с обем между 9 и 15 литра, отгоре има устройство с халогенен нагревател и вентилатор за горещ въздух. И съответните копчета, с които се определят и настройват параметрите, при които това устройство трябва да работи.
А те основно са два - време за работа и температура.
Благодаря за поздравленията, но въпреки всичко, това си е уникален и индивидуален уред, с който се работо по по-специфичен начин, отколкото в готварската фурна, макар че, както казваш, функциите и начинът на работа са същите.
Например, отстоянието на халогенния нагревател до продукта, който готвим е много по-малко, нагрятият до работната температура въздух се върти в по-малък обем и обгръща и пече продукта от всички страни.
Халогенният нагревател комбинира два начина на печене - повърхностен и в дълбочина. При обикновените печки се разчита на обикновените тръбни нагреватели, които, след като се нагреят, започват да действат с инфрачервеното си излъчване, а халогенният нагревател действа и като микровълновата фурна, като прониква и в дълбочина поради по силното си излъчване и по-големия (близък до този, на Слънцето) спектър на излъчвани вълни.
Наглед работят на едни и същи принципи, но разликата е голяма.
Затова има и специфични рецепти, съобразени със спецификата на това ново и по-модерно устройство за готвене.