yosif написа:
Могат да се напълнят с ориз като чушки
IPA, любимите на
Мистъра са точно такива - напълнени с ориз и гъби и задушени с млечно-сметанов сос (т.е. заквасена сметана, разредена с прясно мляко
). Може и малко вино да се добави, ама при мен рядко се намира.
Задушавам ги в микровълновата за около 15 мин.
[hide]Там, където живеехме преди, печката работи ако се разглоби и сглоби преди употреба, затова се привързах към микровълновата
[/hide]
Иначе ако ги пека на скара, ще ги мариновам в зехтин и малко лимонов сок със стръкче мащерка и след това ще ги запека.
Само дето не съм виждала калмари, подходящи за скара - със замразени не ми се рискува, а пресните трябва да са мънички...